Schadebedrijven scoren goed met energiebesparing

Schadebedrijven scoren goed met energiebesparing

Schadeherstelbedrijven krijgen een goede score van de overheid voor energiebesparende maatregelen. Dit meldt Focwa.

Maatregelen
Bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken dienden voor 1 juli bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Schadeherstelbedrijven werden hierbij ondersteund door hun brancheorganisatie. Inmiddels heeft de RVO inzichtelijk gemaakt welke maatregelen door schadeherstelbedrijven genomen zijn, aldus Focwa: “Wat opvalt: de schadeherstelsector doet het globaal genomen erg goed.”

De meest voorkomende investeringen die schadeherstelbedrijven hebben gedaan waren een thermostatische radiatorkranen of ruimtethermostaten, schemer- en tijdschakelaars op de buitenverlichting, snelsluitende en/of automatische bedrijfsdeuren of loopdeuren, tijdschakelaars op de verwarming en het isoleren van spouwmuren.

Programma Milieubeheer
De informatieverplichting energiebesparende maatregelen staat los van de verplichting die ondernemingen hebben om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van maximaal vijf jaar. Om schadeherstelbedrijven hierin te ondersteunen is er het Programma Milieubeheer met alle verplichtingen en de mogelijkheden om aan de wet te voldoen. Dit hulpmiddel is specifiek gericht op schadeherstelbedrijven (autoschade, ruitherstel, truckschade, caravan- en camperschade).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.