Schadebedrijven en MBO Rijnland starten AST-opleiding
(Foto: Shutterstock)

Schadebedrijven en MBO Rijnland starten AST-opleiding

Met actieve steun van schadeherstelbedrijven in de regio, gaat het MBO Rijnland in Gouda aankomend schooljaar van start met de opleiding autoschadetechnicus. Het is de eerste keer dat deze opleiding binnen het reguliere MBO wordt aangeboden. In de Autoschade Academie werken schadebedrijven samen met de school. Zo bieden de bedrijven leerwerkplekken, maar ook met kennis en financiële steun.

“Samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs is cruciaal voor de schadebranche. Al jaren kampen we in de branche met een tekort aan instroom van nieuwe mensen. En, het vinden van personeel wordt een steeds groter probleem”, zegt Albèrt de Goey, directeur van het gelijknamige schadebedrijf in Woerden, op de website van Automotive.

De opleiding aan het MBO Rijnland in Gouda gaat vanaf aankomende september van start en is de eerste opleiding autoschadetechnicus op MBO niveau 3. De BBL-opleiding duurt 1,5 jaar, waarvan het eerste jaar is gericht op de opbouw van brede basiskennis. Daarna wordt dieper ingegaan op (ADAS)-systemen in auto’s en het werken met benzine- en hybride- of elektrische auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.