Schadebedrijven bezorgd over avond-lockdown

Schadebedrijven bezorgd over avond-lockdown

Autoschadebedrijven zijn bezorgd over de impact van de avond-lockdown op de werkstroom. Vanwege het dringende thuiswerkadvies zal er, evenals tijdens de eerder lockdowns, minder verkeer op de weg zijn en dus minder schade worden gereden.

Volgens website Automotive Management klinken vanuit de schadeherstelbranche al enige tijd geluiden dat de toestroom van nieuw werk vermindert vanwege de nieuwe lockdownmaatregelen als gevolg van de coronapandemie. Veel schadebedrijven hopen vooralsnog in december nog redelijk door te kunnen komen met hun werkvoorraad. Focwa-woordvoerder Brecht Grieten merkt dat de leden bezorgd zijn. Wat de verdere effecten zullen zijn is, volgens Grieten, nog niet te zeggen.

Doordraaien

Dit in tegenstelling tot de autoretailbranche waar de sluitingstijd van 17 uur vooralsnog weinig impact heeft. “Vooralsnog is het stil over de nieuwe lockdown-maatregelen”, aldus Bovag woordvoerder Tom Huyskens tegenover Automotive. “De werkplaatsen draaien gewoon door met onderhoud en reparatie en mogen openblijven omdat ze tot essentiële dienstverlening behoren. Alleen de showrooms moeten om 17.00uur dicht.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.