Schadebedrijven: 30% minder omzet door Coronavirus

Schadebedrijven: 30% minder omzet door Coronavirus

Focwa-schadeherstelbedrijven boeken gemiddeld 30% minder omzet dan vorig week als gevolg van het Coronavirus. Dit constateert Focwa op grond van een inventarisatie. Ook verwacht Focwa dat dit percentage verder zal oplopen.

Impact
Focwa-directeur Femke Teeling meldt schadeherstelbedrijven de impact van het coronacrisis op hun bedrijf merken: “Nu al ondervinden onze bedrijven gemiddeld 30% minder omzet dan vorige week. En we verwachten dat dit percentage na volgende week fors zal toenemen omdat schadeherstelbedrijven vaak 2 tot 3 weken vooruit plannen.”

Onderdelen
Focwa roept consumenten en bedrijven in Nederland op om ondanks de coronacrisis schades aan auto’s, caravans en campers te laten herstellen. De brancheorganisatie verwacht dat op korte termijn de onderdelen die noodzakelijk zijn voor schadeherstel moeilijk of niet meer beschikbaar zijn. Teeling: “Wij roepen daarom iedereen op om herstel van schades zeker niet uit te stellen, maar net nu te laten uitvoeren. Onze bedrijven nemen verregaande voorzorgsmaatregelen op vlak van hygiëne en volgen strikt de richtlijnen van het RIVM op. Nederlanders kunnen dus met een gerust hart hun voertuig laten herstellen bij Focwa-bedrijven.”

De brancheorganisatie riep haar leden zondag ook op om beschermingsmiddelen zoals maskers en handschoenen ter beschikking te stellen van ziekenhuizen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.