Schadebedrijf scheert langs rand van faillissement door ‘bedrijfsongeval’
Autoschadebedrijf Thomassen kwam met de schrik vrij. (Foto: website schadebedrijf Thomassen)

Schadebedrijf scheert langs rand van faillissement door ‘bedrijfsongeval’

Een opvallend bericht op Automotive-online vorige week: Schadebedrijf Thomassen uit Ravenstein werd failliet verklaard, maar de curator meldde direct daarna dat hij verwachtte dat het faillissement teniet zou worden gedaan. En zo geschiedde: deze week werd het faillissement vernietigd. Wat ging er mis?

Het bedrijf wenst zelf niet te reageren, maar de curator meldt dat hij vrij snel inzag dat het bedrijf in de basis kerngezond is. “Een aantal facturen van pensioenstichtingen waren aan de aandacht ontglipt. De facturen van de aanvragers van het faillissement zijn inmiddels voldaan”, aldus curator Jan Dingemans van Holla Advocaten aan Automotive. “Het was eerder een bedrijfsongeval; er was nooit sprake van onwil of onmacht.”

Dingemans stelt dat het vaker gebeurt dat bedrijven failliet worden verklaard omdat ze te nonchalant omgaan met betalingsverplichtingen. “Bij veel ondernemers is de administratie niet het eerste waar ze voor warmlopen. In dit geval waren de facturen in de vergetelheid geraakt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.