S-Power richt zich met zonne-energie op schademarkt

S-Power richt zich met zonne-energie op schademarkt

De Duitse leverancier van zonnecollectoren S-Power wordt in Nederland actief in de schadeherstelsector. Dit laat Category Managwer Gerrit Venema weten.

Vacuümbuizen
S-Power is gespecialiseerd in vacuümbuizen-zonnecollector techniek. Deze zorgen voor een zeer hoge warmte opbrengst, waardoor het systeem zelfs werkt als de zon niet schijnt. S-Power zorgt voor een combinatie van de collectoren met een warmte terugwinsysteem en Led-verlichting. Hiermee kunnen schadebedrijven minimaal 30 procent energie besparen, afhankelijk van de locatie en de opstelling. “Dit alles zorgt voor een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar”, aldus Venema.

Spuitcabines
Het bedrijf. met een zelfstandige vertegenwoordiging in Assen, is al actief in andere sectoren, waaronder de hotel- en saunabranche, maar gaat zich nu ook specifiek richten op de schadeherstelbranche. Volgens Venema kan juist deze branche er veel profijt van hebben: “Schadebedrijven maken veel gebruik van gas of olie voor de spuitcabines, waarbij snelle opwarming belangrijk is. Bovendien is er veel licht nodig bij het schadeherstelproces. Nu is dat nog veelal tl-verlichting. Tenslotte wordt er gewerkt in relatief grote bedrijfspanden met veel ruimte op het dak voor zonnecollectoren.”

Bij een schadeherstelbedrijf in Meppen (Duitsland) draait een dergelijke installatie al, aldus Venema: “Daar bedraagt de energiebesparing tot nu toe 52 procent.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.