Rolin Automotive lanceert online auditplatform

Rolin Automotive lanceert online auditplatform

Rolin Automotive Audit & Certification Services lanceert ‘Auditplatform Online’, een nieuw online Self Assessment- en Audit Platform voor o.a. schadeherstel- en dealerbedrijven. Dit platform is ontwikkeld om auditopdrachten voor verschillende opdrachtgevers, zoals brancheverenigingen, merkoganisaties en andere partijen te kunnen uitvoeren.

Eén self assesment
Via het Online Audit Platform kunnen bedrijven in één keer een Self Assement voor verschillende kwaliteitsprogramma’s uitvoeren. Op basis van de gegevens die hiermee zijn vastgelegd kunnen door een externe auditor in één keer de desbetreffende programma’s worden ge-audit voor (her)certificering. Elke opdrachtgever ontvangt afzonderlijk een eindrapport met de eigen auditresultaten en certificeringsadvies. De inhoud hiervan wordt niet gedeeld met de andere partijen. Dit scheelt tijd en geld omdat alle bevindingen en documenten slechts één keer hoeven te worden gedeeld.

Vervolgaudit
De gegevens van de Self Assessment kunnen worden gekoppeld met het auditgedeelte in het platform, waardoor een vervolgaudit efficiënt op het bedrijf kan worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk in combinatie met dossier- en kwaliteitscontroles de frequentie van de fysieke audits te laten afhangen van de beoordeelde tijdigheid, volledigheid en kwaliteit van de uitgevoerde Self Assessment. Volgens Robert Klinkert (Rolin) kan met het nieuw auditplatform worden voldaan aan de wens van de markt om de bestaande auditdruk met bijbehorende kosten bij de bedrijven fors te reduceren: “Zonder dat dit ten koste gaat van de auditkwaliteit.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.