Rijden onder invloed harder aangepakt

Rijden onder invloed harder aangepakt

Het kabinet wil rijden onder invloed van teveel alcohol harder aanpakken. Hiertoe komen minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat met maatregelen.

Uitsluiten
Beide ministers schrijven aan de Tweede Kamer dat ze personen die met te veel alcohol op rijden sneller willen kunnen uitsluiten van deelname aan het verkeer en harder kunnen aanpakken. Doel van het kabinet is om het aantal personen dat onder invloed van alcohol deelneemt aan het verkeer vermindert, waardoor er ook minder verkeersslachtoffers zijn. Hiertoe willen ze de strafmaxima verhogen. Ook willen ze de grens van 1,8‰  verlagen tot 1,3‰ en voor bestuurders die al eerder in de fout gingen naar 1,0‰.

Ongeldig
Verder wordt onderzocht of het rijbewijs eerder ongeldig kan worden verklaard, bijvoorbeeld door de rechter de bevoegdheid te geven het rijbewijs ongeldig te verklaren. Ook wordt bezien of de rechter de mogelijkheid kan worden gegeven een ontzegging van de rijbevoegdheid dadelijk uitvoerbaar te verklaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.