Recordpoging hagelschadeherstel op Auto Prof Gorinchem
Achtergrondfoto: Shutterstock

Recordpoging hagelschadeherstel op Auto Prof Gorinchem

Parkeerdeuken- en hagelschade-hersteller Teamwise PDR & More gaat tijdens de Auto Prof 2022 in Gorinchem een poging doen om honderden hageldeuken in recordtijd te herstellen. Teamwise PDR & More hoopt het record te pakken door meerdere herstellers gelijktijdig aan de auto te laten werken.

De uitdaging is om een auto met een kleine tweeduizend hageldeuken in een recordtijd te herstellen door meerdere paintless dent repair (PDR) en remove & installe (R&I) vakmensen gelijktijdig aan een auto te laten werken.  Normaal gesproken wordt een auto die is getroffen door hagel door één vakspecialist gerepareerd. De reparatie van een gemiddelde hagelreparatie neemt, volgens het bedrijf, doorgaans zo’n 20 tot 30 uur in beslag. Het team van PDR-specialisten wordt bijgestaan door R&I-specialisten die door snelle reparatie van onderdelen, de auto demonteert en weer monteert. 

Haken en ogen

Teamwise PDR & More denkt de doorlooptijd van hagelherstel te kunnen verkorten door met meerdere herstellers tegelijkertijd aan de auto te werken. In de praktijk zitten hier echter nog wel veel haken en ogen aan, omdat de uitdeukers een minimale ruimte voor zichzelf en hun gereedschappen nodig hebben om goed en snel te kunnen werken. 

De recordpoging is gepland op woensdag 20 april vanaf 15:30 in Evenementenhal Gorinchem.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.