RAI, OOC, Focwa en JINC willen jongeren interesseren voor carrosseriebouw
Jongeren zouden meer gestimuleerd moeten worden voor techniek. (Foto: Shutterstock)

RAI, OOC, Focwa en JINC willen jongeren interesseren voor carrosseriebouw

RAI CarrosserieNL, Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) en schadeherstel- en carrosserie brancheorganisatie Focwa zijn een samenwerking aangegaan met non-profit organisatie JINC om meer jongeren te interesseren voor het vak carrosseriebouw. JINC zet zich samen met scholen en bedrijven in voor gelijke kansen voor jongeren.

Volgens RAI CarrosserieNL is er op de arbeidsmarkt sprake van een forse mismatch en zijn er te weinig jongeren die een mbo-opleiding in de richting carrosseriebouw volgen. Dat komt, volgens RAI CarrosserieNL , omdat te weinig leerlingen op het vmbo en in het praktijkonderwijs de sector de richting techniek kiezen.

Toekomstperspectief

JINC helpt kinderen van 12 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt en laat ze kennis maken met allerlei beroepen en leert ze solliciteren. Op deze manier krijgen jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. Het project brengt jongeren onder de noemer ‘Bliksemstage’ in contact met toekomstige werkgevers.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.