Premies autoverzekeringen dalen verder

Autoverzekeraars hebben ook dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering flink verlaagd. Dit meldt Autoverzekering.nl op basis van onderzoek.

8 procent
In afgelopen anderhalf jaar daalde de gemiddelde premie voor een WA beperkt casco-verzekering met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De premies voor WA- en WA volledig casco-verzekeringen zijn licht gedaald. Volgens Autoverzekereing.nl komen deze dalingen niet geheel onverwacht. In 2018 werd de premie voor deze autoverzekering al een stuk goedkoper. Zo betaalden autobezitters met een WA beperkt casco-verzekering in 2018 gemiddeld 568,32 euro per jaar voor hun premie, ruim 88 euro meer dan de gemiddelde premie in 2020.

Volledig casco
De premies van de WA volledig casco-verzekering schommelden de afgelopen jaren. Zo werden de premies flink verhoogd tussen januari 2018 en januari 2019, maar kelderde de gemiddelde prijs in augustus 2019 weer. In 2020 ligt de gemiddelde premie van de betreffende verzekering weer in het midden.
In tegenstelling tot de WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen is de premie voor de WA-verzekering in 2020 nog steeds hoger dan de gemiddelde premie in 2018. Autobezitters met een WA volledig casco-verzekering betalen nu jaarlijks gemiddeld 10% meer dan in 2018.

Volgens Autoverzekering.nl is de daling van de WA beperkt casco en volledig casco verzekeringen toe te schrijven aan de afname van het aantal autodiefstallen. De prijzen van WA-verzekeringen zijn gestegen omdat de verzekeringen minder opleveren dan bedrag dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan klanten, zo meldt Autoverzekering.nl.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.