Premie-inkomsten schadeverzekeraars stijgen 5 procent

Premie-inkomsten schadeverzekeraars stijgen 5 procent

De schadeverzekeraars in Nederland hebben de premie-inkomsten met 5 procent zien toenemen tot 13,8 miljard euro in 2019. Dit meldt Automotive Management op basis van het Jaarverslag van het jaar 2019 van het Verbond van Verzekeraars.

Premievolume
De combined ratio komt uit op 97 procent. Het premievolume uit motorvoertuigen steeg vorig jaar met 5 procent naar 5,6 miljard euro. Dit was in 2018 nog 5,3 miljard euro. In het afgelopen jaar zijn er 1 miljoen schades aan voertuigen gemeld.

Letselschades
Volgens het verbond is de toename in het schadelast mede het gevolg van een duurdere letselschades. Dit vanwege het vergoeden van affectieschade per 1 januari 2019. Ook is de verkeersintensiteit toegenomen en worden reparaties aan auto’s duurder, omdat vaak complete onderdelen moeten worden vervangen en er veel elektronica in auto’s is verwerkt. Complexe veiligheidssystemen, inclusief kostbare technologie drijven de reparatiekosten, volgens de verzekeringsmaatschappijen ook op. In 2018 was een aanzienlijk deel van het aantal autoschades het gevolg van autobranden.

Het aantal gestolen personenauto’s is gedaald ten opzichte van 2018 van 7.261 naar 7.107 (min 2%) en bedrijfswagens van 1.522 naar 1.392 (min 9%).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.