Premie autoverzekering daalt mede door minder voertuigcriminaliteit
(Foto: Shutterstock)

Premie autoverzekering daalt mede door minder voertuigcriminaliteit

Autoverzekeringen zijn in het eerste halfjaar van 2022 goedkoper geworden, blijkt uit de datamonitor Autoverzekering van de vergelijkingssite Geld.nl. De premiedaling komt mede omdat er minder voertuigcriminaliteit was, minder vandalisme en minder autobranden.

De gemiddelde premie voor een autoverzekering lag in de eerste helft van 2022 bijna twee procent lager dan in 2021. De gemiddelde premie was dit jaar 80,74 euro per maand, terwijl dat vorig jaar 82,27 euro was. Dat de premies daalden komt mede doordat er voor het eerst in vijf jaar minder autodiefstallen waren, aldus Geld.nl. Dit komt vermoedelijk doordat mensen vanwege de coronapandemie vaker thuis waren.

Overigens verwacht Amanda Bulthuis, export bij de vergelijkingssite, dat de premies van autoverzekeringen de komende tijd juist weer zullen stijgen. “Ook de hoge inflatie zorgt ervoor dat reparaties aan auto’s steeds duurder woeden. Hierdoor zullen autoverzekeraars de premies juist weer verhogen, om de toenemende schadelast te kunnen betalen”, aldus Bulthuis.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.