Politie ziet vaker verborgen ruimtes in auto’s

Politie ziet vaker verborgen ruimtes in auto’s

De Rotterdamse politie ziet steeds vaker dat verborgen ruimten in auto’s worden ingebouwd om er drugs, wapens of crimineel geld in te verstoppen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Zoeken
“Soms zijn zelfs onze specialisten wel een uur bezig voor ze iets tegenkomen”, zegt Arjan de Zwart, hoofd van de regionale recherche tegen het AD. Hij noemt enkele voorbeelden van verborgen ruimtes: een holle ruimte onder de laadruimte, een bergplaats achter het navigatiesysteem op het middenconsole van het dashboard, onder de dakbekleding en in het schuimrubber van achterbanken. Ook geeft hij in het AD het voorbeeld van een ruimte achter één van de koplampen waarin verdovende middelen zaten.

Criminele doeleinden
De politie treft per jaar in zo’n honderd auto’s verborgen ruimten aan die voor criminele doeleinden worden gebruikt. Bij de onderzoeken richt de politie zich met name op de garages waar de voertuigen worden geprepareerd: “Want die zorgen er voor dat criminelen hun activiteiten kunnen voortzetten en maken dus deel uit van georganiseerde misdaad.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.