PlusPaint: Nieuw label met producten voor snel repareren

PlusPaint: Nieuw label met producten voor snel repareren

Metalak heeft een nieuw productassortiment onder de merknaam PlusPaint gelanceerd. Dit assortiment bestaat uit een assortiment producten voor UV-A en luchtdroging.

Met het nieuwe assortiment speelt Metalak in op de trend naar kortere doorlooptijden en repareren in plaats van vervangen. “Marktonderzoek heeft aangegeven dat tot wel 25% van de reparaties met gewijzigde processen en snellere producten af te wikkelen zijn”, aldus Productmanager Robert-Jan Cornelissens. “Met het nieuwe PlusPaint assortiment helpt Metalak het schadeherstelbedrijf meer winst te halen door het bedrijfsproces verder te optimaliseren.”

Voor de UV-A droging werd gekozen voor een lage druk UV-A droger van het merk Philips. Deze onderscheidt zich door het grote droogoppervlak, de gelijkmatige verdeling van de lichtintensiteit en de lange levensduur. Daarnaast is hij vomputergestuurd. Volgens Cornelissens is de PlusPaint 1K UV-A grondverf hiermee in 7 minuten droog.”
Ook nieuw is de PlusPaint luchtdrogende 2K blanke lak, die snelt droogt zonder toevoeging van warmte of licht. De blanke lak kan gepoetst worden na 30-45 minuten bij 20 graden Celsius.

Het gehele PlusPaint assortiment werd gelanceerd en gedemonstreerd tijdens de Metalak Innovatieavonden 2012. De komende maanden verzorgt Metalak demonstraties op locatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.