Petitie tegen vele file-ongevallen in Duitsland

Petitie tegen vele file-ongevallen in Duitsland

In Duitsland is vrachtwagenchauffeur Roman Jansen een petitie gestart tegen het grote aantal file-ongevallen met vrachtauto’s. Dit meldt TTM.nl.

Actie
Jansen wil met de petitie actie van de Duitse overheid afdwingen tegen de talrijke en ernstige file-ongevallen in Duitsland. Hierbij rijden vrachtauto’s vaak vrijwel ongeremd achterop een file en veroorzaakt daarbij veel schade en leed. Hiervoor zijn tal van oorzaken aan te wijzen, maar het zou veelvuldig voorkomen dat chauffeurs afgeleid zijn en daardoor niet goed op het verkeer letten. TTM noemt een recent voorbeeld waarbij de chauffeur dood, maar wel nog met een laptop in zijn handen uit zijn verpletterde cabine werd gehaald.

Camera’s
Met de petitie wil Jansen bereiken dat de Duitse overheid ingrijpt. TTM noemt daarbij camera’s langs de snelwegen waarmee er meer toezicht kan komen op mogelijk gevaarlijke situaties: “Privacywetgeving en voorgenomen bezuinigingen mogen volgens Jansen geen belemmering vormen om de verkeersveiligheid door bijvoorbeeld camera’s te vergroten.”

Klik hier voor de petitie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.