Partnership Talking Traffic moet verkeer veiliger maken

Partnership Talking Traffic moet verkeer veiliger maken

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), decentrale overheden en het bedrijfsleven investeren tot en met 2020 90 miljoen euro in het project ‘Partnership Talking Traffic’. Deze samenwerking met verkeersindustrie, telecom- en internetbedrijven en automotive bedrijven moet de komende vijf jaar innovatieve verkeerstoepassingen ontwikkelen en leveren.

Anticiperen
Met de toepassingen kunnen weggebruikers en binnenkort ook voertuigen onderweg continu begeleid en ondersteund worden. Ze kunnen daardoor beter anticiperen op verkeerssituaties, wat goed is voor de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. Vanaf zomer van 2017 voorzien de bedrijven de weggebruikers van nieuwe technieken voor rij- en reisadviezen en worden de nieuwe toepassingen in de praktijk zichtbaar.

Intelligente verkeerssystemen
In het ‘Partnership Talking Traffic’ kunnen overheid en markt in en om de steden intelligente verkeerssystemen realiseren op een schaal die commercieel levensvatbaar is en vanwege de schaal zichtbaar effect sorteren. De nieuwe diensten leveren bijvoorbeeld individuele snelheidsadviezen en waarschuwingen voor gevaarlijke situaties. Een bestuurder kan waarschuwingen krijgen voor bijvoorbeeld filestaarten, plotseling remmen, gladheid of een lokale mistbank, ongevallen en wegwerkzaamheden. Daarnaast kan de bestuurder advies krijgen over beschikbare parkeerplaatsen en over de beste route bij wegwerkzaamheden of een ongeval.

De introductie van de maatregelen vindt plaats tussen 2017 en 2020.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.