Oud Stiba-bestuurder Van den Brand Koninklijk onderscheiden
Foto Stiba vlnr.: Els van den Brand, Marc van den Brand, Gijs van Heeswijk (locoburgemeester Gemeente Maashorst)

Oud Stiba-bestuurder Van den Brand Koninklijk onderscheiden

Oud Stiba-bestuurder Marc van den Brand is op vrijdag 23 september Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van den Brand is onderscheiden voor zijn grote verdiensten voor de nationale en Europese autodemontage-branche.

Van den Brand was jarenlang bestuurder van Vereniging Stiba, Autorecycling Nederland ARN en initiatiefnemer en medeoprichter van de Europese koepelorganisatie voor de autodemontage-branche Egara. Inmiddels zijn hierin 14 lidstaten vertegenwoordigd die in Brussel een erkende stem vormen.

Initiator en medeoprichter

Binnen de vereniging Stiba is Van den Brand sinds 1988 tot heden betrokken geweest in vele bestuursfuncties en zette hij zich onder andere succesvol in voor de onderlinge samenwerking tussen de leden en de professionalisering van de branche in het bijzonder. Daarnaast heeft hij van 1995 tot 2017 als bestuurder de belangen behartigd van autodemontage-branche in het bestuur van Autorecycling Nederland (ARN). Van 1995 tot 2005 was Van den Brand voorzitter van ARN.

Van den Brand is de initiator en medeoprichter van Egara en heeft tijdig het belang van een Europese samenwerking onderkend. Hiervoor heeft hij zich inmiddels bijna 30 jaar voor ingespannen in zijn rol als voorzitter van 1992 tot 1995 en aansluitend in de rol van penningmeester vanaf 1996 tot heden. Van den Brand zal deze functie blijven vervullen.

Van den Brand heeft de onderscheiding ontvangen van de heer Gijs van Heeswijk, locoburgemeester van de Gemeente Maashorst in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.