Oranje auto’s: meeste ongevallen, minder diefstallen

Oranje auto’s: meeste ongevallen, minder diefstallen

Oranje is statistisch gezien geen veilige kleur. Met 6,14 ongevallen per 1.000 auto’s is oranje de kleur met procentueel de meeste ongevallen. Dit meldt verzekeraar De Vereende ter gelegenheid van Koningsdag 2018..

Minder diefstalgevoelig
Volgens De Vereende heeft van de automerken Honda relatief de meeste ongevallen: “Dus een oranje Honda is wat dat betreft af te raden.” Wel zijn oranje auto’s minder diefstalgevoelig, aldus De Vereende: “Felle opvallende kleuren maken een auto wel minder geliefd bij dieven. Ook oranje en gele exemplaren laten ze liever staan.” Volgens een onderzoek van Ben Vollaard, associate professor aan de Tilburg University, werkt een afwijkende lakkleur net zo goed als een kostbaar antidiefstalsysteem: “Autodieven stelen niet zo maar de eerste de beste auto. Ze denken na over de verkoopbaarheid. En die is veel beter bij een auto met een gangbare kleur. Het risico dat een blauwe of zilvergrijze auto wordt gestolen is maar liefst 40% hoger.ver in opvallende kleuren.”

0,5% oranje
Volgens De Vereende waren in Nederland in 2017 van de in totaal 8,3 miljoen personenauto’s 45.000 oranje. Dat is ongeveer 0,5%. Verder zijn oranje auto’s het meest waardevast en blijven als enige kleur onder een waardevermindering van 11% per jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.