OOMT start ‘gezondheids-apk’ voor vakmensen
(Foto: Shutterstock)

OOMT start ‘gezondheids-apk’ voor vakmensen

Het OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf) lanceert een gezondheidscheck voor medewerkers in de mobiliteitsbranche. Dit meldt het OOMT, dat de check presenteert als ‘apk voor de mens’. Werknemers kunnen het zelf anoniem doen, zonder tussenkomst van de werkgever.

Het fonds introduceert de check om medewerkers langer vitaler en inzetbaar te houden. De check bestaat onder andere uit een online vragenlijst en testen die de medewerker thuis doet, waarmee onder andere het cholesterol- en bloedsuikergehalte wordt gemeten. Hieruit volgt een rapport met inzicht in de eigen gezondheid. Zo nodig verkent een OOMT-coach daarna samen met de medewerker de mogelijke vervolgstappen.

Anonieme deelname

Aanmelden gaat niet via de werkgever, maar direct via www.oomt.nl/gezondheidscheck. De tests neemt de deelnemer zelf thuis af. Het rapport wordt vervolgens opgesteld door een onafhankelijk bureau. Het gezondheidsrapport wordt alleen gedeeld met de deelnemer. De OOMT-coach heeft ook geen inzage in de rapporten. De regie ligt dus volledig in de handen van deelnemers zelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.