Ook Nationale Nederlanden geraakt door noodweer

Ook Nationale Nederlanden geraakt door noodweer

NNNN Group (Nationale-Nederlanden) heeft ook last gehad van het noodweer dat eind juni het zuiden van Nederland trof. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag over het tweede kwartaal.

Minder winst
In het tweede kwartaal heeft de verzekeraar minder winst geboekt dan een jaar eerder. Belangrijke reden waren de forse claims als gevolg van het noodweer, net als eerder ook al bij Achmea en Delta Lloyd het geval was. Ook de onrust op de financiële markten raakte het resultaat.
Het bedrijfsresultaat van de verzekeraar bedroeg 321 miljoen euro; ruim een derde minder dan het bedrijfsresultaat een jaar eerder (488 miljoen euro). De nettowinst kwam in het tweede kwartaal uit op 335 miljoen euro, 15 procent lager dan een jaar eerder. Uit het verslag blijkt dat 28 miljoen euro te danken was aan schadeclaims door de hagelstormen in juni van dit jaar. Verder had het bedrijf last van de onrust op de markten en waren de verkopen lager.

Kosten
Nationale Nederlanden liet naar aanleiding van de resultaten weten de komende tijd scherp op de kosten te letten. Het bedrijf heeft wel zijn kapitaalpositie verder weten te versterken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.