Ook in 2016 rode cijfers voor autoverzekeraars

Ook in 2016 rode cijfers voor autoverzekeraars

Verbond van VerzekeraarsDe verzekeringssector heeft een lastig jaar achter de rug, onder andere door een extreme hagelbui. Dit schrijft het Verbond van Verzekeraars in haar Financieel jaarverslag verzekeringsbranche 2016

Negatief resultaat
Nederlandse verzekeraars hebben in 2016 circa 1,5 miljoen schades aan voertuigen en woningen hersteld en ruim 30 miljard euro uitgekeerd aan schades, uitkeringen en pensioenen (exclusief zorg). Het premievolume van schadeverzekeraars steeg voor het eerst sinds een aantal jaren weer, met bijna 3 procent, vooral bij motorrijtuigen. Toch was het resultaat nog negatief als gevolg van de fors hogere schadelast vorig jaar. Een extreme hagelbui op 23 juni in Oost-Brabant en Midden-Limburg zorgde voor een recordschade van circa een half miljard euro in slechts een paar minuten tijd: in gemeenten als Bergeijk had vrijwel elke woning en (buitenstaande) auto schade.

Letselschade
Schadeverzekeraars hadden bij hun klanten te maken met bij bijna 40.000 inbraken, 100.000 brandschades, 300.000 waterschades en een miljoen schades aan voertuigen. Autoverzekeraars blijven volgens het Verbond van Verzekeraars rode cijfers schrijven: “Los van meer aanrijdingen en duurdere reparaties, maken verzekeraars zich ernstig zorgen over de oplopende letselschadekosten als gevolg van overheidsbeleid en fors stijgende kosten van externe belangenbehartigers.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.