Ook grote verschillen premies aanvullende autoverzekeringen

Net als bij de premie van autoverzekeringen zijn er ook grote premieverschillen bij de aanvullende autoverzekeringen. Dit zegt Erik Hordijk, directeur Verzekeringssite.nl op basis van onderzoek.

Een autoverzekering is uit te breiden met een rechtsbijstandverzekering, ongeval inzittenden verzekering en schade inzittenden verzekering. ”De duurste aanvullende verzekering is twee keer zo duur als de goedkoopste”, aldus Hordijk. “Bovendien is het de vraag of Nederlanders werkelijk een aanvullende autoverzekering nodig hebben. Wanneer we met z’n allen een goedkopere of geen aanvullende verzekering nemen, besparen we al gauw zo’n 45 miljoen euro.”

Uit het onderzoek blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste rechtsbijstandverzekering 25 euro per jaar is. Op basis van het onderzochte profiel is Unigarant de goedkoopste en de Zeeuwse Verzekeringen het duurst. Van de schade inzittenden verzekering is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste 26,50 euro. De goedkoopste te vinden bij Proteq Verzekeringen en Zelf.nl en de duurste bij Bruns ten Brink. De ongeval inzittenden verzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden of invaliditeit. In het onderzoek biedt Ohra de goedkoopste en Zeeuwse Verzekeringen de duurste.

Volgens Hordijk is er vaak sprake van overlap: “Dee schade inzittenden verzekering overlapt met een ongeval inzittenden verzekering. Ook komt het voor dat mensen zowel bij hun autoverzekering een rechtsbijstanddekking hebben als bij hun gezinsrechtsbijstandverzekering een dekking voor verkeer. Hierdoor is het onnodig om beide verzekeringen af te sluiten.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.