Ook Cromax komt met voorgevulde flessen voor nieuwe Daisy Wheel
Ook Cromax komt met voorgevulde flessen voor nieuwe Daisy Wheel (Afbeelding: Cromax)

Ook Cromax komt met voorgevulde flessen voor nieuwe Daisy Wheel

Lakfabrikant Cromax introduceert in navolging van Spies Hecker en Standox nu ook voorgevulde flessen Cromax Pro Basecoat. De flessen zijn ontworpen en geschikt voor gebruik met de nieuwe Daisy Wheel 3.0 van Fillon Technologies.

Er zijn 68 kleuren leverbaar in een halve liter fles en 28 kleuren in flessen van 1 liter. Door de Daisy Wheel 3.0 met de nieuwe voorgevulde flessen te combineren met het digitale kleurmanagementsysteem ChromaConnect stelt Cromax dat autoschadeherstelbedrijven profiteren van volledig geautomatiseerde end-to-end kleurmenging.

Mini-spectrofotometer

Volgens Axalta Refinish product en technical manager Michell Carbo kunnen autoschadeherstellers de autokleur en het kleureffect snel en nauwkeurig meten met de ChromaVision Pro Mini-spectrofotometer. “Vervolgens maken zij verbinding met ons cloudbased softwareprogramma ChromaWeb om kleuren op te vragen en beheren. De database bevat meer dan 200.000 kleurformules die continu worden bijgewerkt. De schadehersteller selecteert de juiste formule en stuurt die naar de Daisy Wheel 3.0.”

De kleur wordt vervolgens gemengd en de schadehersteller kan ondertussen andere dingen gaan doen. “Bij een gemiddelde van 10 reparaties per dag levert het geautomatiseerde end-to-end proces een tijdsbesparing op van twee uur per dag”, aldus Carbo. “Autoschadeherstelbedrijven kunnen met dit volledig geautomatiseerde proces hun workflow optimaliseren, de doorvoer verhogen en de productiviteit maximaliseren.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.