OOC draagt bij aan video’s carrosseriebouw

OOC draagt bij aan video’s carrosseriebouw

OOC heeft – in het kader van het bevorderen van voldoende instroom van vakmensen in de branche – financieel bijgedragen aan de totstandkoming van twee promotionele video’s voor de Nederlandse carrosseriebouw. In deze promovideo’s komen alle bestaande functies binnen de carrosseriebouw aan bod. Met korte interviews wordt dieper ingezoomd op de functie en de persoon achter de functie. Verder is te zien hoe er vanuit een kaal chassis een compleet nieuw voertuig wordt gebouwd.

Vakdocenten en decanen
OOC Regiocoördinatoren Bedrijfsleven & Onderwijs Mabri Fennema en Karel Markx gaan de betreffende video’s gebruiken bij hun bezoeken aan (v)mbo’s, om te laten zien wat de carrosseriebouw precies inhoudt. Het uiteindelijke doel is om leerlingen op een aansprekende manier kennis te laten maken met de carrosseriebouw; een voor velen nog totaal onbekende sector.

 

Een veelzijdig beroep!
Carrosserie- en trailerbouw is technisch gezien vooral interessant vanwege het brede scala aan werkzaamheden, zoals assemblagewerk, lassen, constructiewerk, elektro, hydrauliek, pneumatiek, voertuigtechniek, lijmen, hout- en kunststofbewerking et cetera. Als carrosserie- en trailerbouwer heb je dus een heel veelzijdig beroep, waarbij je altijd aan verschillende en bijzondere voertuigen werkt en geen werkdag hetzelfde is.

Instroom
Mabri Fennema en Karel Markx stimuleren – in opdracht van OOC – de samenwerking tussen (v)mbo’s en het bedrijfsleven, om een duurzame instroom van jongeren in de carrosseriebouw te bevorderen. Vragen over instroom en onderwijs? Mail m.fennema@oocinfo.nl of k.markx@oocinfo.nl. Of kijk op OOC Regiocoördinatoren Bedrijfsleven & Onderwijs.

 

Bekijk de video’s
Over carrosseriebouw – Leerbedrijf Carrosserie

Leerbedrijf Carrosserie – YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.