Nissan en Nasa werken aan zelfrijdende auto’s

Nissan en Nasa werken aan zelfrijdende auto’s

Nissan en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa gaan een samenwerking aan van vijf jaar om de ontwikkeling en het commercieel gebruik van zelfrijdende auto’s te stimuleren.

De twee organisaties testen auto’s die materialen, goederen en personen kunnen vervoeren. Nasa zet al op dezelfde wijze ruimteverkenners in – de zogenoemde rovers – die bestuurd worden vanuit hun mission control center. Het eerste voertuig zal voor het einde van het jaar worden getest.

Introductie vanaf 2016
“Dankzij de samenwerking versnellen we de ontwikkeling van veilig en betrouwbaar autonoom rijden, dat we stapsgewijs vanaf 2016 willen introduceren voor consumenten”, aldus Carlos Ghosn, CEO van Nissan. “Tegen 2020 wil Nissan autonome auto’s introduceren die de mogelijkheid bieden om te navigeren in complexe situaties, zoals in de stad.”

Samenwerken loont
Nasa profiteert van Nissans’ technische kennis op het gebied van autonome voertuigen, gezamenlijk onderzoek naar gemotoriseerde vervoerstoepassingen, toegang tot de juiste prototypes en robotica software. Nissan kan andersom ook veel leren van Nasa, aldus S. Pete Worden, directeur van Ames Research Center. “We kijken ernaar uit om onze kennis in te zetten en met onze gezamenlijke expertise de lucht- en ruimtevaart een stap verder te brengen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.