Nieuwe verzekeringsfraude teistert Britse automobilisten

Nieuwe verzekeringsfraude teistert Britse automobilisten

Britse Automobilisten hebben te kampen met een nieuw verzekeringsfraude waarbij criminelen – door met hun lampen te knipperen – andere automobilisten voorrang lijken te willen verlenen. Vervolgens botsen ze alsnog doelbewust tegen deze auto. Britse fraude experts noemen dit ‘flash-for-cash’. Dit meldt de BBC.

In scene
Het Britse Verbond van Verzekeraars waarschuwt inmiddels automobilisten voor deze fraude. Volgens het Insurance Fraud Bureau worden de botsingen tussen auto’s in scene gezet om het schadebedrag op te eisen. Bendes lijken zich hiermee te richten op dure auto’s of kwetsbare weggebruikers waaronder oudere mensen en vrouwen met kinderen in de auto.

Schade afwikkeling
Volgens het Insurance Fraude Bureau kost dit schandaal de verzekeraars per jaar honderden miljoenen ponden jaar. De ‘Flash for cash’ is moeilijk te bewijzen en komt bij de afwikkeling van de schade vaak neer op het woord van het slachtoffer tegen dat van de misdadiger. Volgens de Britse politie en fraude-experts is het nodig om de bewustwording bij automobilisten te vergroten zodat ze er minder makkelijk in zullen trappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.