Nieuwe Poll: schadeherstellers moeten ook actie voeren voor betere cao
(Foto: Shutterstock)

Nieuwe Poll: schadeherstellers moeten ook actie voeren voor betere cao

De vakbonden roepen sinds eind 2021 op tot sector Metaal en Techniek om een betere cao af te dwingen. Vooralsnog zijn er in de autoschadeherstelbranche geen signalen dat er actie wordt gevoerd, terwijl de cao-onderhandeling al sinds oktober vorig jaar stilliggen. De cao geldt voor zo’n 320 duizend werknemers, waaronder 18 duizend werknemers uit de schadeherstel- en carrosseriebranche.

Autoschadeportaal peilt de meningen hierover in de nieuwe Poll met de stelling: ‘Medewerkers uit de schadeherstel- en carrosseriebranche moeten ook actie gaan voeren voor een betere cao’.  Laat het ons weten door aan de rechterzijde van deze webpagina uw mening te geven.

Gevolgen oorlog Oekraïne merkbaar

De economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne worden overal ter wereld steeds meer merkbaar. Ook in de automotive industrie en aftermarket wordt de onrust als gevolg van de inval van Rusland steeds meer merkbaar. Op onze vorige Poll met de stelling ‘Ik merk in mijn bedrijf de gevolgen van de oorlog in Oekraïne’, reageerden 39 respondenten. Het merendeel (26) van de respondenten blijken de gevolgen van de oorlog te merken. Acht stemmers merken er niets van en nog eens vijf stemmers hebben ‘geen idee’ aangevinkt.

De invloed van de Oekraïne-oorlog is, volgens vakblad Automotive, in de occasionmarkt vooralsnog beperkt. Onderdelenleveranciers vrezen de impact van de oorlog volgens brancheorganisatie Clepa wel. Een Oekraïense toeleverancier van kabelbomen voor autofabrikant Volkswagen moest de productie al enige tijd stilleggen, maar is nu weer actief. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.