Nieuwe norm Hiqure door RvA geaccepteerd

De Raad voor Accreditatie heeft de nieuwe norm Hiqure geaccrediteerd. De norm werd geïntroduceerd tijdens het Focwa Congres in Nieuwegein en is bedoeld voor schadeherstelbedrijven en partijen die de diensten van deze bedrijven afnemen. “Denk bijvoorbeeld aan consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners”, aldus Focwa Schadeherstel.
Hiqure staat voor High Quality Repair. Doel van deze norm is om consumenten en zakelijke opdrachtgevers zekerheid te geven dat de werkzaamheden, die in het Focwa Eurogarant schadeherstelbedrijf worden verricht, (blijven) leiden tot een kwalitatief verantwoord en veilig herstel.

Met de accreditatie wordt een nieuwe fase ingeluid die in eerste instantie zal leiden tot een accreditatie van certificerende instellingen. “Dit is een enorm belangrijke stap vooruit voor de branche”, aldus Algemeen Voorzitter Frits Huffnagel. “Momenteel worden certificerende instellingen in de gelegenheid gesteld om zich door de Raad voor Accreditatie te laten accrediteren. Dit is een proces dat een aantal maanden in beslag gaat nemen. Indien deze instellingen hun accreditatie binnen hebben en hun inspecteurs ook opgeleid zijn om te mogen inspecteren, kan er een start worden gemaakt met Hiqure.”

In september 2011 werd op het Focwa Congres al gemeld dat na verwachting eind 2011 de Raad voor Accreditatie de nieuwe norm zal accretiteren. Alle FOCWA Eurogarant bedrijven die momenteel een ISO, KZS en/of Eurogarant-borgingscertificaat bezitten, zullen twee jaar na de eerste officiële mogelijkheid van certificering het HIQURE certificaat moeten hebben.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.