Nieuw branchebreed corona-protocol

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk, branchebreed corona-protocol op te stellen. Dit protocol moet veilig en hygiënisch werken in de aangesloten sectoren garanderen.

Voorschriften
De voorschriften van het RIVM hebben gediend als uitgangspunt, maar zijn waar nodig branchespecifiek gemaakt. Het brancheprotocol is vandaag gestuurd aan de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Infrastructuur en Waterstaat.
Uitgangspunt is een handleiding voor ondernemers, voor medewerkers, voor klanten en bezoekers en voor leveranciers. Als basis hiervoor golden de voorschriften van het RIVM en de dagelijkse praktijk bij de aangesloten ondernemingen en organisaties.

Veilig
Met dit protocol is het voor klanten en leveranciers veilig en vertrouwd om naar de bedrijven te komen. En voor werknemers om veilig te blijven werken in de bedrijven. De betrokken partijen vertalen het branchebrede protocol naar specifieke communicatiemiddelen voor hun eigen achterban. Hiermee is tegelijkertijd het eerder gepubliceerde protocol voor de carrosserie en schadebranche geüpdatet. Dat is integraal onderdeel van dit protocol.

Het protocol is tot stand gekomen in samenwerking tussen Arbode, ARN, BOVAG, CNV Vakmensen, De Unie, FCBBB, FNV Metaal, FOCWA, Innovam, OOC, OOMT, OSVN, RAI Vereniging, Salentijn Consult, Stiba, SVOB, VACO, VIV en VOC.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.