Nauwelijks minder verkeersdoden door coronacrisis

Er zijn tussen 16 maart en 26 april 62 mensen omgekomen in het verkeer, drie minder dan dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt Automotive Management.

Ongelukken
Het aantal verkeersdoden is de afgelopen periode (week 12 tot en met 17) nauwelijks gedaald, terwijl het aantal verkeersongelukken is gehalveerd. Zo blijkt uit cijfers van verkeerskundig ict-bureau VIA, dat in opdracht van de politie onderzoek deed naar de effecten van de coronacrisis op de verkeersveiligheid. Minder verkeer op de weg vanwege de beperkende coronamaatregelen betekent dus niet automatisch dat het veiliger wordt op onze wegen, zo concludeert VIA. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat vooral minder verkeer op wegen met een hoge snelheidslimiet tot een hoger risico leidt.

Files
Uit het onderzoek blijkt dat vanaf de start van de maatregelen ook de files van de wegen verdwenen en het aantal ongevallen met ruim 50 procent daalde tot 6.245 (11.193 vorig jaar). Het aantal verkeersdoden is met 3,6 procent gedaald in deze periode en kwam uit op 62 (65 vorig jaar). Het aantal gewonden bij een verkeersongeval daalde met 38 procent tot 1.491. De grootste stijging van het aantal verkeersdoden valt in de leeftijdsgroep 70- tot 80-jarigen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.