MSH Equipment introduceert spuitrobot voor velgen
MSH Equipment introduceert spuitrobot voor velgen. Foto: HBC YouTube

MSH Equipment introduceert spuitrobot voor velgen

Leverancier van werkplaatsequipment MSH Equipment in Hoorn heeft een volautomatische spuitrobot voor velgen geïntroduceerd. De HB WM600 van de Deense smart repair equipment fabrikant HBC heeft, volgens MSH Equipment directeur Marcel Martens, een aantrekkelijk terugverdienmodel. 

Volgens Martens kan de spuitrobot dankzij een gepatenteerd klemsysteem velgen, zowel binnen als buiten volautomatisch spuiten met primer, kleur en blanke lak en daarna drogen. “De velg gaat de spuitrobot in, de velgmaat en het aantal spaken wordt ingesteld en binnen vijf minuten wordt de velg gespoten en voorzien van een nieuwe laag blanke lak. De lak is direct uitgehard waardoor de band meteen weer op de velg en onder de auto gemonteerd kan worden”, zegt hij.

Aantrekkelijk terugverdienmodel

Martens onderkent dat velgherstel een behoorlijke investering vraagt, “maar met de HBC spuitrobot wordt veel tijd bespaart waardoor het verdienmodel aantrekkelijk is. Bij een aanbod van acht velgen per week is de investering relatief snel terugverdient. Voor banden- en dealerbedrijven biedt velgherstel interessante mogelijkheden”, denkt hij. MSH Equipment, dat eind vorig jaar een divisie voor dagherstel introduceerde, heeft in Hoorn een complete HBC velgreparatie-straat opgebouwd voor demonstraties en trainingen. “We verdiepen ons in de situatie van het bedrijf waardoor de terugverdientijd bij het werkaanbod wordt vastgesteld en het rendement kan worden bepaald”, aldus Martens. 

De HBC WM600 is een volledig op zichzelf opererende unit voor velgen van 13 tot en met 22 inch en bevat een afzuigsysteem en infrarood en ultraviolet droger. De machine kan werken met een verfspuit of spuitbussen. De spuitrobot pakt de spuitbus op, schud deze en spuit vervolgens de velg. MSH Equipment garandeert dat de kwaliteit altijd gelijk en dat er nauwelijks overspray is. Ook is er, volgens de equipmentleverancier, geen diepgaande kennis van laksystemen nodig. De gebruiksvriendelijke interface leidt de operator eenvoudig door het proces.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.