Mkb-ers kunnen tegemoetkoming energiekosten aanvragen
De TEK-regeling is aangepast. (Foto: Shutterstock)

Mkb-ers kunnen tegemoetkoming energiekosten aanvragen

Vanaf 21 maart 2023 kunnen energie-intensieve mkb-ondernemingen de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De overheid meldt dat de tegemoetkoming met terugwerkende kracht kan worden aangevraagd vanaf 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Het betreft bedrijven waarvan de energiekosten minimaal 7 procent van de omzet bedragen, waar maximaal 249 mensen werken met een omzet van maximaal 50 miljoen euro of een balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro. De tegemoetkoming moet de bedrijven meer ademruimte geven om hun bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken. Ondernemingen bij wie de energiekosten minimaal 7 procent van de omzet bedragen en die voldoen aan de overige voorwaarden, ontvangen een vergoeding van maximaal 160 duizend euro.

Energiekostenstijging

De compensatie bedraagt 50 procent van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs. De regeling dient te voldoen aan Europese staatssteunregels en moet daarom nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Bij akkoord kan de regeling opengesteld worden. De regeling is al gepubliceerd in de Staatscourant. De verwachting van de Rijksoverheid is dat enkele tienduizenden bedrijven en organisaties in aanmerking komen. Aanvragen van TEK is mogelijk van 21 maart 2023 tot 2 oktober 2023.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.