Minder voertuigdiefstallen door Corona

Minder voertuigdiefstallen door Corona

Na een stijging in januari en februari dalen de voertuigdiefstallen sinds het uitbreken van het Coronavirus in maart. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) van het Verbond van verzekeraars.

Daling
In januari nam het aantal gestolen voertuigen nog toe met 5,7 procent en in februari met 4,3 procent. De daling in maart betrof 5,7 procent en in april 4,9 procent. In mei daalde het aantal diefstallen met 6,6 procent. Volgens het LIV is het aantal diefstallen in Amsterdam procentueel het meest gedaald. “Het lijkt erop dat de afzet door corona stagneert. Er worden minder auto’s verkocht, er worden minder auto’s gestolen en kennelijk is er ook minder vraag naar onderdelen.” Opmerkelijk noemt men de stijging in Rotterdam met 14,5 procent: “Dat zou kunnen betekenen dat criminelen nu minder via de weg en meer via de havens wegzetten.”

Personenauto’s
De dalingen betreffen vooral bromfietsen en personenauto’s. Stijgende diefstalaantallen zijn er bij motoren en bestelwagens.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.