Metalak: autokleur wit wint terrein

Metalak: autokleur wit wint terrein

ColorPopularity_INT2012Wit wint als autokleur terrein. Daarnaast zijn zwarte, zilveren en grijze voertuigen nog steeds populair. Dit zegt Metalak op basis van het recent uitgevoerde ‘Global Color Popularity Report.

Effectkleuren
Volgens dit rapport heeft wit vaste voet aan de grond gekregen en staat nu voor het eerst bovenaan de ranglijst. Zwart staat op de tweede plaats. Grijs bezet de derde plaats, gevolgd door zilver op een vierde plaats. Een ander opmerkelijk feit is, dat de zwarte effectkleuren met 19% gestegen zijn. Ook neemt het aandeel van andere effectkleuren steeds meer toe.

Parelmoer
Volgens Dick van Duijvenvoorde, Technisch Accountmanager van Spies Hecker importeur Metalak betreft de toename van effectkleuren in de automobielindustrie vooral lichte parelmoerkleuren. “Aangekleurde blanke lakken in rood en blauw zijn ook steeds vaker te zien.”
Hij legt uit dat Spies Hecker op deze trend reageert met Permasolid Klarlack Additiven in speciale kleuren zoals Renault Rouge Flamme. “Speciale afwerkingen zoals chroom zilver en matte effecten zijn ook nog veel gezien in de automobielindustrie samen met meerlaags afwerking.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.