Meeste automobilisten wassen auto niet in winter

Meeste automobilisten wassen auto niet in winter

sneeuwVan de Nederlanders met een auto jonger dan 4 jaar wast 57 procent deze in de winter niet of minder vaak. Dit blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van Bovag: “1 op de 10 wast het voertuig überhaupt nooit.”

Wasstraat
Aan het onderzoek hebben 1.047 zakelijke en particuliere automobilisten deelgenomen in de periode tussen 9 en 26 december 2016. Daarvan waren er 368 in bezit van een auto jonger dan 4 jaar. Van de personen die in de winter hun auto niet of minder vaak wassen ten opzichte van andere jaargetijden, geeft 43 procent als reden dat de auto de volgende dag toch weer vies is, 28 procent denkt dat de deurrubbers vastvriezen en 37 procent vindt het simpelweg te koud om (zelf) te gaan wassen. De mensen die wel in de winter de auto wassen, laten dat overwegend in een professionele wasstraat doen (60 procent). Minder dan een kwart wast de auto ’s winters zelf thuis.

Onleesbaar
Bovag waarschuwt automobilisten dat bij het strooien van zout in de winter in combinatie met ander vuil op de wegen kentekenplaten onleesbaar worden of de lichtopbrengst van vieze autolampen sterk afneemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.