In oktober meeste auto-inbraken sinds begin coronapandemie
Aantal autodiefstallen in oktober het hoogst sinds de coronatuitbraak. (Foto: Shutterstock)

In oktober meeste auto-inbraken sinds begin coronapandemie

Afgelopen oktober is in Nederland 4.400 keer een auto-inbraak gemeld, het hoogste aantal sinds het uitbreken van de corona pandemie in maart 2020. De provincies Noord-Holland, Noord-Brabant en Overijssel zijn koplopers. 

Dit blijkt, volgens Ad.nl,  uit een analyse van politiecijfers van datavisualisatie organisatie LocalFocus. In de gemeente Amsterdam, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Hengelo waren autokrakers vorige maand het vaakst actief. 

Minder inbraken door avondklok 

De gemeente Utrecht telt dit jaar tot nu toe met 76 gevallen per 10 duizend inwoners relatief de meeste auto-inbraken. Ook blijkt in steden, zoals Nieuwegein, Amsterdam, Rotterdam en Rijswijk relatief veel uit auto’s gestolen te worden. Sinds 1 januari van dit jaar registreerde de politie tot en met oktober 31 duizend diefstallen uit auto’s. Dit zijn er 7 duizend minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral in Zeeland, Drenthe, Groningen en Gelderland werd minder ingebroken. Gedurende de avondklok in februari, maart en april is er weinig uit auto’s gestolen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.