Meer schade tijdens jaarwisseling

Meer schade tijdens jaarwisseling

De schade aan auto’s en particuliere woningen tijdens de jaarwisseling zal hoger uitvallen dan vorig jaar. Dit verwacht het Verbond van Verzekeraars.

Schatting
Volgens de eerste berekeningen van het Verbond komt de particuliere schade uit op 15-20 miljoen, terwijl dat vorig jaar nog circa 10 miljoen was. Volgens is de schatting gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars vanaf oudjaarsdag registreren en het incidentenoverzicht van Stichting Salvage. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen. Medische kosten en schadebedragen voor bedrijven en scholen/kinderdagverblijven zijn nog niet bekend.

Vandalisme
Het hogere schadebedrag komt mede door het zachte weer. Op veel plekken in het land waren de omstandigheden om vuurwerk af te steken goed. “Het was droog en niet erg koud. De ervaring leert dat men dan langer buiten blijft om vuurwerk af te steken”, aldus het Verbond. “Verzekeraars weten uit ervaring dat de meeste schade wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk en vandalisme. In de aanloop naar en rondom de jaarwisseling waren er enkele honderden autobranden. “Dat Stichting Salvage nog nooit zoveel meldingen heeft ontvangn, toont aan dat er sprake was van een uitzonderlijke jaarwisseling.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.