McLaren Racing en AkzoNobel verlengen samenwerking
McLaren F1 coureur Lando Norris, foto AkzoNobel

McLaren Racing en AkzoNobel verlengen samenwerking

Supercar fabrikant en Formule 1 raceteam McLaren Racing en lakfabrikant Akzonobel hebben hun samenwerking verlengd en verder uitgebreid. De nieuwe meerjarige overeenkomst biedt volgens AkzoNobel ruimte om nieuwe mogelijkheden te verkennen op het gebied van duurzaamheid, technologische innovatie en productontwikkeling. 

De samenwerking tussen het Britse McLaren, dat in de Formule 1 opereert met topcoureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo, bestaat reeds 13 jaar. Naast McLaren Racing’s exclusive officiële coatings solutions partner, is AkzoNobel ook duurzaamheidspartner van het McLaren raceteam geworden. 

Volgens AkzoNobel, dat vorig jaar het nieuwe lakmerk Wanda introduceerde, is dit het begin van een samenwerking die veel verder gaat dan het leveren van hoogwaardige lakken alleen. Zo zullen de partners elkaar technische adviezen verstrekken op het gebied van gezamenlijke interesses, het verkennen van verdere mogelijkheden voor innovatie en uitwisseling van personeel.

Baanbrekende innovaties

AkzoNobel Automotive en Specialty Coatings directeur Patrick Bourguignon is trots op het verlengen van de langlopende relatie met McLaren. “Zo kunnen we meer bereiken. Onze gezamenlijke focus op uitstekende prestaties en baanbrekende innovaties zal ons beiden vooruit helpen en een nieuwe dimensie toevoegen aan onze formule voor succes”.

McLaren Racing Directeur of Partnerships Matt Dennington vind het fantastisch om de samenwerking met AkzoNobel te verlengen en uit te breiden. “We kijken ernaar uit om samen in dit langdurige innovatieve partnerschap een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

AkzoNobel en McLaren sloegen in 2008 voor het eerst de handen ineen. Sindsdien zijn er verschillende vorderingen in verftechnologie geboekt, die niet alleen hebben bijgedragen aan de prestaties van de McLaren Formule 1-auto, maar ook de innovatie in andere sectoren heeft bevorderd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.