Mazda veiligheidstechnologie moet ongevallen voorkomen

Mazda veiligheidstechnologie moet ongevallen voorkomen

Mazda werkt aan een compleet nieuw veiligheidssysteem waarmee voertuigen en trams onderling met elkaar kunnen communiceren. Het systeem wordt in oktober getest op de openbare weg in Japan in een speciaal geprepareerde Mazda 6 ASV-5 (Advanced Safety Vehicle).

Communiceren
Het veiligheidssysteem communiceert met behulp van 700 MHz radiogolven, waarmee auto’s en trams gegevens kunnen uitwisselen. Hieronder vallen het type en de positie van een voertuig, de richting waarin het gaat en informatie over remmen en afslaan. De technologie is ontwikkeld door een consortium van Mazda, de Universiteit van Tokyo, de Hiroshima Electric Railway Co en het Japans Nationaal Laboratorium voor Verkeersveiligheid en Milieu.

Hioshima
De tests worden uitgevoerd op de openbare weg in Hiroshima. Doel is om de capaciteiten van het communicatiesysteem – om ongevallen te voorkomen – te testen en bevestigd te krijgen..
De Mazda6 ASV-5 Sedan is uitgerust met sensoren en camera’s om de omgeving te controleren en voetgangers, wegmarkeringen, andere voertuigen en natuurlijk trams te kunnen volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.