Malafide autosloper Millingen veroordeeld tot schadevergoeding

Malafide autosloper Millingen veroordeeld tot schadevergoeding

Verzekeraars hebben in een gewonnen rechtszaak tegen een malafide autosloper in Millingen een belangrijke juridische doorbraak bereikt. De jurisprudentie die de zaak oplevert, maakt schadeverhaal op autocriminelen in de toekomst een stuk makkelijker. Dit meldt de stichting VbV.

Onderdelen
De rechtszaak volgt op een inbeslagname door politie en Openbaar Ministerie van 18.000 onderdelen in beslag genomen, afkomstig van o.a. 284 gestolen auto’s, bij het demontagebedrijf in Millingen. De inval bij de sloperij maakte deel uit van een grootschalige actie naar een criminele bende. Naast de gestolen auto’s en onderdelen werden  ook geld, drugs en wapens in beslag genomen.
Het OM heeft het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) aangesteld als strafrechtelijk bewaarder om alle gevonden gestolen auto-onderdelen in kaart te brengen. In samenwerking met politie en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) is de identiteit van onderdelen door forensisch onderzoek achterhaald.

Veroordeling
De autoslopers zijn door de strafrechter veroordeeld tot vier en tweeënhalf jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van acht jaar. Namens alle schadeverzekeraars in Nederland, is er een civiele rechtszaak gestart: om de schade als gevolg van de voertuigdiefstallen via de betrokken helers terug te halen. Eén van de daders is onlangs veroordeeld tot betaling van driekwart miljoen euro als schadevergoeding aan de verzekeraars voor de gepleegde opzetheling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.