Maintec start Carflex Academy voor autoschade en banden

Maintec start Carflex Academy voor autoschade en banden

Maintec Automotive heeft de Carflex Academy opgericht in Zeist. Hier worden compacte cursussen gegeven voor functies in de autoschade- en bandensector.

Ingerichte garage
De nieuwe locatie in Zeist omvat een volledig ingerichte garage, waar de cursussen worden gegeven. Reden om de cursussen zelf te geven is volgens initiatiefnemers Johan Rensing en Dick van Wijk het gebrek aan gekwalificeerd personeel: “Zelfs met onze buitenlandse wervingskanalen kunnen wij lang niet altijd aan de vraag voldoen. Daarom hebben wij besloten zelf mensen op te leiden.”

Eerste opleidingen
Inmiddels is Maintec Automotve hier gestart met de opleidingen ‘bandenmonteur Plus’ en ‘Autoschadehersteller’. Beide opleidingen zijn bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met auto’s en techniek, maar nog weinig of geen werkervaring in de branche. Potentiële kandidaten worden door de leermeester van de Carflex Academy geselecteerd op technisch inzicht en motivatie. Er wordt afgesloten met een ‘Proeve van Bekwaamheid,’ afgenomen door het VOC, inclusief Certificaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.