Lensor lanceert geautomatiseerde schade-inspectie via Amazon Web Services

Lensor lanceert geautomatiseerde schade-inspectie via Amazon Web Services

Lensor, de startup van het Datalab van Pon, heeft Amazon Web Services (AWS) geselecteerd als preferred cloud provider voor de toekomstige generatie volledig geautomatiseerde voertuiginspecties. Lensor verwacht met AWS voertuiginspecties onder andere autoschades sneller, eenvoudig en inzichtelijker te kunnen maken.    

Lensor is in staat om met behulp van machine learning in de cloud snel voertuiginspecties uit te kunnen voeren en kan ook de kleinste defecten te detecteren, aldus het bedrijf. Hiermee kunnen bedrijven die regelmatig met autoschades te maken hebben, geld en tijd op detectie, reparaties en administratieve handelingen. Lensor kan naar eigen zeggen schade op alle soorten voertuigen detecteren, zoals personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens.

Schaderapport

Terwijl voertuigen door een poort rijden, worden er tot 300 foto’s gemaakt en geüpload naar Amazon S3 cloud opslag. Daar worden de beelden geanalyseerd via AWS Machine Learning en AI-software, zoals Amazon Sagemaker.  In het volledige proces wordt ongeveer 300 MB aan gegevens verzameld voor één voertuig, gevolgd door een volledige scan en schaderapport. Het proces is hiermee vergelijkbaar aan dat van het Nederlandse bedrijf World Hail Solutions, dat recent zijn Car Damage Scan op AutoTechnica introduceerde.

Robin van Ruitenbeek, Technical Lead & Co-founder bij Lensor, verwacht dit jaar 3.000 scans per dag te verwerken. “Dit betekent dat elke dag bijna 1TB aan gegevens door de AWS Cloud gaat. Dit zou onmogelijk zijn geweest zonder de kracht van de cloud of het zou een fortuin hebben gekost”, aldus Van Ruitenbeek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.