Ledenraad akkoord, Focwa verdwijnt definitief en wordt Bovag
(Foto: Bovag)

Ledenraad akkoord, Focwa verdwijnt definitief en wordt Bovag

De ledenraad van brancheverenigingen Focwa en Bovag zijn definitief akkoord met de voorgenomen fusie. Met het definitieve besluit van de Focwa Ledenraad houdt Focwa vereniging op te bestaan.

Volgens Bovag had haar Ledenraad eerder al zijn definitieve goedkeuring gegeven. De 750 bedrijven, voor het overgrote deel autoschadeherstelbedrijven, die bij Focwa aangesloten waren worden ondergebracht bij de relevante Bovag-afdelingen. Ook caravan- en camperbedrijven en autowas- en poetsbedrijven treden toe tot Bovag.

De fusie komt voort uit de vraag van leden om de krachten te bundelen in de belangenbehartiging en richting politiek en opdrachtgevers zo veel mogelijk met één stem te spreken. Volgens algemeen Bovag voorzitter Han ten Broeke hebben brancheverenigingen in een branche waarin de technische ontwikkelingen snel gaan, de noodzaak tot verduurzamen steeds groter wordt en de verhoudingen aan het schuiven zijn de verantwoordelijkheid om te kijken hoe ze de beste toegevoegde waarde voor leden kunnen leveren.

Krachten bundelen

“Bovag en Focwa blijken elkaar goed aan te vullen, met deze fusie bundelen we de krachten zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging.” Ten Broeke stelt dat leden van beide organisaties kunnen profiteren van het beste van de twee werelden. “Onder andere van de technische expertise van Focwa en de lobbykracht van Bovag.”

Om als één sterke organisatie naar buiten te treden verdwijnt de naam Focwa. De nieuwe Bovag-leden krijgen de komende tijd hulp bij de overgang naar Bovag. De uitgebreide afdeling Bovag Schadeherstelbedrijven staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen,. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 19 april wordt een nieuw bestuur gekozen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.