Kiwa SCM start voorlichtingscampagne autodiefstal

Kiwa SCM start voorlichtingscampagne autodiefstal

KiwaKiwa SCM heeft een voorlichtingscampagne ontwikkeld over autodiefstal. Hiermee wil men als certificatie-instelling van voertuigbeveiliging, bezitters van autotypen die vaak worden gestolen adviseren deze te voorzien van een SCM-gecertificeerde beveiligingssystemen.

Infographic
De voorlichtingscampagne bestaat uit een infographic die duidelijk maakt hoeveel auto’s er gestolen worden en in welke regio autobezitters het meeste risico lopen. Daarnaast wordt zichtbaar gemaakt wat de gevolgen van autodiefstal zijn en wat autobezitters eraan kunnen doen.
Volgens Kiwa SCM is er met de komst van keyless entry systemen een nieuwe diefstalmethode: Relay Attack. Dieven kunnen het signaal van de ‘Smart Key’ aflezen en verlengen tot een afstand van enkele honderden meters. Een dief vangt het signaal van de handzender op, terwijl een tweede persoon, die bij de auto staat, met het verlengde signaal de auto opent, start en meeneemt.

Startonderbreker
De manier van diefstal is met een SCM goedgekeurde startonderbreker met “eigen autorisatie” onmogelijk, aldus Kiwa SCM. De startonderbreker werkt onafhankelijk van de keyless functies van de auto. Met een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem verlaagt u het risico op autodiefstal met bijna 75%.

Klik hier voor de infographic

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.