Kans op ongeluk tijdens wintersport grootst in Oostenrijk
Kans op ongeluk tijdens wintersport grootst in Oostenrijk (Foto: Shutterstock)

Kans op ongeluk tijdens wintersport grootst in Oostenrijk

In Oostenrijk is de kans op een verkeersongeluk tijdens wintersport het grootst. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer op basis van cijfers van het bureau voor de statistiek van de Europese Unie Eurostat.

Ook in Duitsland en België moeten wintersporters die met de auto op vakantie gaan volgens Independer oppassen. In Oostenrijk vallen er per 10.000 inwoners 42,8 gewonden en doden, bijna twee keer zoveel als het Europese gemiddelde van 21,8 slachtoffers per 10.000 inwoners. Duitsland volgt op de tweede plaats met 39,7 per 10.000 inwoners.

Volgens expert autoverzekeringen Menno Dijcks van Independer is het verstandig om voor de reis de autoverzekering goed te controleren. “Het is belangrijk om te controleren of de polis nog wel bij de automobilist, zijn auto en de inzittenden past.”

Nederland relatief veilig

De meeste ongevallen in Oostenrijk vinden plaats in het westelijk deel met de populaire wintersportplaatsen Sankt Anton Am Arlberg, Ischgl en Saalbach Hintergelmm. In deze regio zijn zo’n 50 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners te betreuren. Dijcks: “Mocht je onverhoopt in een verkeersongeluk terecht komen, dan is het goed te weten dat het wegslepen van de auto altijd onder de autoverzekering valt. Wil je zorgen dat de schade aan je eigen auto ook wordt vergoed, kies dan voor een allrisk verzekering. Vergelijk het goed voordat je vertrekt.”

Voor wintersporters die met de auto naar Frankrijk afreizen is vooral de reis door België gevaarlijk. Uit de statistieken blijkt dat Frankrijk 9,1 verkeerslachtoffers per 10.000 inwoners heeft, minder dan de helft van het Europees gemiddelde. De doorreis door België is met 32,2 slachtoffers per 10.000 inwoners wat risicovoller. Met 11,7 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners staat Nederland op de 23e plaats in de Europese lijsten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.