Jongeren niet bewust van financiële impact autoschade

Jongeren niet bewust van financiële impact autoschade

Jongeren zijn nauwelijks op de hoogte van de forse financiële impact die het claimen van autoschades bij de WA-verzekering met zich meebrengt. Dit zegt Independer op basis van in eigen opdracht uitgevoerd onderzoek.

Schadeclaim
Uit dit onderzoek blijkt dat 93% van de jonge autobezitters niet weet dat een schadeclaim hen lang kan blijven achtervolgen omdat het vinden van een nieuwe verzekeraar lastiger kan worden nadat je hebt geclaimd. Eén op de drie heeft bovendien geen idee wat de invloed is van een schadeclaim op de verzekeringspremie.
Verder denkt meer dan een kwart van de jongeren met een WA-autoverzekering dat wanneer zij schade aan hun eigen auto veroorzaken, deze gedekt is. Tot slot denkt een derde dat zijn premie gewoon hetzelfde blijft na een schadeclaim.

Voorlichting
Volgens Independer-directeur Coen de Ruiter is er meer voorlichting nodig: “Verzekeraars zouden mensen die een schade claimen misschien nog beter kunnen informeren over de gevolgen hiervan. Nog mooier zou zijn als het CBR-examen meer aandacht gaat besteden aan de werking van de autoverzekering, dan kunnen jongeren er niet omheen.”

Volgens Independer betalen jongeren jaarlijks gemiddeld 437 euro meer premie voor hun autoverzekering dan in 2016. Met een jaarpremie van gemiddeld 1.266 euro betaalt deze leeftijdsgroep de hoogste premie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.