Joba van den Berg (CDA) op werkbezoek bij Focwa

Tweede Kamerlid voor het CDA, Joba van den Berg, bracht op dinsdag 18 augustus een werkbezoek aan Focwa voor een gesprek over de ontwikkelingen bij autoschade-, ruitschade- en caravan- & camperschadeherstelbedrijven. Dit laat Focwa weten.

Van den Berg Autoschade
Het werkbezoek vond plaats bij Van den Berg Autoschade in Vlissingen. Er was specifieke aandacht voor de impact van de coronacrisis op de schadeherstelsector. Focwa had voor de crisis een coronaprotocol ontwikkeld, één van de eerste protocollen in Nederland. Volgens Joba van den Berg is het heel goed om te zien dat er in de sector veilig gewerkt wordt voor consumenten en werknemers: “Zo kunnen bedrijven toch open blijven en de berijders ontzorgen. Het is mooi om te zien welke oplossingen er mogelijk zijn.”

Technisch geschoold
“Het blijft voor ondernemers lastig om technisch geschoold personeel te vinden”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling: “Zeker nu er minder inkomsten binnen zijn gekomen is het voor bedrijven ook moeilijker om personeel wat al in dienst is opleidingen te blijven laten volgen. Toch verwachtte 83 procent van de Focwa-leden, die de coronamonitor hebben ingevuld personeel en leerlingen te kunnen behouden.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.