‘Investeringsfonds CD&R verkoopt kwart van zijn aandelen in Belron (Carglass)’
Belron, moederbedrijf van Carglass, heeft drie nieuwe investeerders. (Foto: Shutterstock)

‘Investeringsfonds CD&R verkoopt kwart van zijn aandelen in Belron (Carglass)’

De deal kan het Amerikaanse fonds meer dan één miljard euro opleveren.

Het Amerikaanse investeringsfonds Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) is bezig met de verkoop van een kwart van zijn participatie (40%) in Belron, het moederbedrijf van Carglass. Zo meldt De Tijd. D’Ieteren, de Belgische importeur van Volkswagen, is met 53,75 procent de grootste aandeelhouder van Belron. CD&R is sinds 2017 aandeelhouder in Belron.

De verkoop van een kwart (zo’n 10 procent) van de aandelen in Belron zou het Amerikaanse CD&R meer dan één miljard euro opleveren. De zakenbanken JPMorgan en de Bank of America Merrill Lynch zouden zijn aangewezen om uit te kijken naar een koper voor het belang van 10 procent. Ook D’Ieteren zou interesse hebben om zijn participatie in Belron te vergroten. Volgens De Tijd zijn ook investeringsfonds GIC uit Singapore, het Canadese pensioenfonds CPPIB, CVC Capital Partners en Blackstone geïnteresseerd.

Winst Carglass

De omzet van Belron daalde vorig jaar met 8 procent naar 3,9 miljard euro, mede vanwege de coronacrisis, maar voerde kostenbesparingen door waardoor de winst met 40 procent steeg tot 583,1 miljoen euro. Onlangs nog verkocht Belron in België zijn carrosserie-divisie.  ALS CD&R een miljard euro krijgt voor zijn aandelen dan maakt dat Belron 10 miljard euro waard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.