Innovam introduceert nieuwe trainingen

Innovam introduceert nieuwe trainingen

Automotive opleidingscentrum Innovam heeft negen nieuwe trainingen ontwikkeld voor autoschadeherstellers. De trainingen omvatten auto-elektronica, lijmen en hybride verbindingstechnieken, werken met ADAS, aircoservice, f-gassen, veiligheidssystemen, uitlijnen en veilig schadeherstel.

Volgens Innovam worden auto’s steeds complexer en is de juiste kennis om ze professioneel te kunnen herstellen, onmisbaar. De opleidingen zijn een mix van online- en praktijktraining. De praktijktrainingen vinden plaats in de nieuwe trainingslocatie in Nieuwegein waar wordt gewerkt met nieuwe apparatuur aan moderne voertuigen. De theorie leren de trainees op het moment dat ze dat willen en waar ze willen. De verschillende modules leiden op tot de branche kwalificatie AST-3. 

Verbindingstechnieken

In de trainingen leren schadeherstellers onder andere hoe ze elektronische storingen op moeten lossen, elektronische schema’s te lezen en interpreteren en complexe storingen op te sporen en repareren. Ook is er aandacht voor de omgang met universele diagnoseapparatuur om foutcodes te kunnen uitlezen. In de opleiding lijmen en hybride verbindingstechnieken leer je volgens processtappen te werken en gaat het over lijmverbindingen. Er wordt geoefend met een praktijk-stuk waarmee collega’s en klanten voorgelicht kunnen worden over lijmen.

Ook ADAS en veiligheidssystemen komen aan bod. Met praktijklessen stellen deelnemers aan de training diagnose aan de verschillende ADAS sensoren en gaan ze moderne voertuigen en systemen kalibreren. Aircosystemen zijn niet meer weg te denken, daarom start Innovam de opleidingen Training Airco Service en Training voor het f-gassen certificaat.

Ook nieuw in het Innovam opleidingsprogramma zijn uitlijnen en wielgeometrie en hoe monteurs veilig schade aan elektrische voertuigen kunnen herstellen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.